woensdag 15 juni 2011

Dewi * woensdag * pasta lover

Vorig jaar ben ik met 4 vriendinnen een weekje door Kreta getrokken, en wat ons eigenlijk nog het meeste is bijgebleven zijn hun lekkere Grieks-Kretenzische specialiteiten... Laten we zeggen dat onze vakanties ook een rating krijgen op basis van "smulgehalte", en Kreta: 11 points!

Onze eerste maaltijd van die week was alvast een winner: kleine bordjes - Griekse tapa's zeg maar - met heerlijke slaatjes, feta, haloumi, souvlaki's, gekruide paprika's, aubergines en...
doordeweekse spaghetti! 
Een berg spaghetti met een tomaten-look-saus werd als verrassend deel van het Grieks-tapageheel voor onze neus geschoven. Als het niet zo lekker was, hadden we dit een beetje een culturele afknapper gevonden... Maar het ging vrolijk binnen en sindsdien is pasta onlosmakelijk verbonden met onze wederkerende Griekse dinner parties. 

Pasta is intussen in zo goed als elk land deel van het wekelijks menu. Ik herinner me nog de mierzoete spaghetti die ik als kind van mijn oma in Indonesië kreeg, inclusief ketchup én suiker, of deed ze er zoete sojasaus op? In elk geval, de noedelcirkel was rond. 

Waarom ik nu niet over eten kan zwijgen?
Omdat één van de (Kreta-)vriendinnen vanavond Grieks voor me kookt:  haloumi, een kalfslapje met fijne tomatensaus en gegrilde aubergines inclusief PASTA!
En omdat volgens Oxfam pasta het favoriete gerecht van de heeeeeele wereld is!
ow yeah
njum njum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten